Kesän aurinkoisina lomapäivinä siivous ei ole ehkä päällimmäisenä mielessä, mutta joillekin rentoutuminen voi olla haastavaa, mikäli nurkissa leijailee villakoira jos toinenkin.

Kokosimme kesään helpot ja tehokkaat siivousvinkit, jotka raikastavat kotia ja rentouttavat siivoojaa.

Tyynyt ja peitot pesuun

Tyynyt ja peitot kannattaa pestä pari kertaa vuodessa. Pyykkikoneen hoitaessa työnsä voit nauttia ansaitusta tauosta vaikkapa terassin lämmössä. Illalla kiität itseäsi aherruksesta, kun hyppäät puhtaan raikkaisiin vällyihin nukkumaan. Pestessäsi untuvatäytteisiä tyynyjä ja peittoja käytä pientä määrää villa- tai untuvapesuainetta.

Mikron putsaus

Ainiin, mikro piti pestä, mutta unohdin sen taas.” Toistuuko tämä lause päässäsi joka kerta, kun avaat mikron? Ei hätää – niin meilläkin. Mikro on onneksi yllättävän helppo saada puhtaaksi. Lasialustan saa irrotettua pesuun tiskialtaan puolelle ja sisäpintojen pesu hoituu kätevästi vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Kovempiin tahroihin voit kokeilla sitruunamehu-ruokasooda-seosta. Kun seuraavan kerran lämmität ruokaa puhtaassa mikrossa, kiität itseäsi ahkeruudestasi. Muista myös käyttää kupua!

Imurointi ja moppaus – onko pakko?

Imurointi ja moppaus voivat viedä paljon aikaa ja energiaa. Harvemmin nämä kotityöt ovat kenenkään suosikkilistalla. Villakoirat ja kissankarvat saa onneksi pois nurkista ja matoista nykyteknologian avulla huolettoman helposti. Robotiikkaan keskittynyt teknologiayritys Ecovacs on nimittäin tuonut Suomen markkinoille kaikenkattavan DEEBOT X1 OMNI -siivousrobotin, joka ei ainoastaan imuroi, vaan myös moppaa.

Robotti toimii sovelluksen ja ääniohjauksen avulla, joten kännykkäsi ollessa latauksessa huoneen toisella puolella, voit huikkaista ”Ok Yiko, start cleaning”. Yiko-assistentilla varustettu robotti ryhtyy siivoamaan saman tien. Robottia ei myöskään tarvitse nousta välissä tyhjentämään, sillä tämä älykäs uusi perheenjäsen osaa käydä itse tyhjentämässä pölyt asemallaan sijaitsevaan pölypussiin. Myöskään pesuvedestä ei tarvitse huolehtia – robottiystäväsi ottaa puhtaan veden aseman toisesta lokerosta ja tyhjentää likaveden toiseen lokeroon. Robotti on myös tyylikästä tanskalaista Jacob Jensen Designia.

Mikäli haluat testata, onko tulevaisuuden siivousrobotti oikeasti näin näppärä, voit lainata sen meiltä testiin. Ota yhteyttä showroom@manifesto.fi tai Info-sivulta, niin sovitaan sinulle sopiva aika testaukseen!