![](/wp-content/uploads/2021/05/Makuvesi_vadelma_rosmariini_kuva1-aspect-ratio-1320-500.jpg)
Raikkaat makuvedet syntyvät helposti itse tekemällä yksinkertaisista raaka-aineista. Kokeile perinteisen sitruuna- tai kurkkuveden sijasta erilaisia yhdistelmiä – esimerkiksi tuore rosmariinin oksa lisää marjaiseen makuveteen syvää aromaattisuutta. Nauti kesäjuoma parvekkeella tai nappaa mukaan rantakassiin!
Vadelma-rosmariini
- Kaada lasiin jääpaloja ja tuoreita tai pakastevadelmia.
- Kaada vesi ja koristele rosmariininoksalla.
![](/wp-content/uploads/2021/06/kesan_raikkaimmat_makuvedet_artikkeli_tekstikuva-3-aspect-ratio-1320-676.jpg)
Eva Solon litteä juomapullo kulkee kätevästi mukana kesän riennoissa.
Mansikka-minttu
1. Puolita mansikat pystysuunnassa.
2. Taputa mintunlehtiä kämmenien välissä ja hiero kevyesti, jotta maku irtoaa paremmin.
3. Kokoa mansikat ja mintunlehdet jääpalojen kera lasiin.
![](/wp-content/uploads/2021/06/Makuvesi_appelsiini_karhunvatukka-aspect-ratio-650-440.jpg)
![](/wp-content/uploads/2021/06/kesan_raikkaimmat_makuvedet_artikkeli_tekstikuva-5-3-aspect-ratio-650-440.jpg)
Karhunvatukka-appelsiini
1. Viipaloi appelsiinit.
2. Lisää appelsiinilohkot pohjalle. Lisää myös halutessasi jäitä.
3. Kaada päälle vesi ja koristele karhunvatukoilla.
Vinkki: marjoja ja hedelmiä voi painella sekoituslusikalla lasissa, jotta maku vahvistuu.