Yksi kesän takuuvarmoista merkeistä on eloon heräävät terassit, katuruokarekat, lippakioskit sekä kesäkahvilat. Niin ruoka kuin kahvikin maistuu huomattavasti paremmalta hyvässä seurassa auringon alla.

Vierailimme kesäisen Helsingin suosikkikahviloissa ja koostimme niistä kaksiosaisen juttusarjan. Ensimmäisessä osassa istuuduimme meren äärelle ja nautimme alkukesän virittyneestä tunnelmasta, sekä poikkesimme Kalasataman kulttuurihelmessä. Kurkkaa suosikkimme alta!

Café Metsäpaahtimo

Café Metsäpaahtimo on vanhaan kattilahuoneeseen parisen vuotta sitten perustettu tunnelmallinen kahvila Lapinlahdessa aivan meren tuntumassa. Kahvilassa tarjoillaan tuoreita pientilakahveja sekä vegaanisia kasvisherkkuja. Kokeile myös kahvittomia erikoislatteja!

Vinkki: Nappaa kahvilasta take away -kahvi ja kierrä punatiilirakennuksen taakse – kiviperustuksilla voi nauttia auringosta, jalkojen alla aaltoilevasta merestä ja hyvästä seurasta.

Café Metsäpaahtimo myy oman paahtimonsa kahveja myös kotiinviemisiksi.

Helsingin Kahvipaahtimon Päiväkahvibaari Teurastamolla

Teurastamo on Helsingin Kalasatamassa sijaitseva kaupunki- ja ruokakulttuurin kehto, jossa kesäpäivät sujuvat rattoisasti rennosta tunnelmasta, musiikista ja ruoasta nauttien. Sisäpihan kulman takaa löytyvä sympaattinen Helsingin Kahvipaahtimon Päiväkahvibaari tarjoilee oman paahtimon kahveja paikan päällä nautittavaksi sekä mukaan ostettavaksi.

Pssst. Helsingin Kahvipaahtimon toinen, hieman pienempi kahvila sijaitsee kauniin Puu-Vallilan reunalla!

Paseo

Lauttasaaressa sijaitseva upea lounaskahvila Paseo tarjoilee kahvin ja oheistuotteiden lisäksi erinomaista lounasta. Paseon modernia arkkitehtuuria täydentää hurmaava hiiligrillin tuoksu, jossa nälkäiselle valmistuvat niin kasvisvartaat kuin premium-burgeritkin. Poikkea terassille kävelyretken ohessa tai esimerkiksi rannalle mennessä!