Kirpeänä myöhäissyksyn päivänä pakkasimme Arctisaunan kirsikankukan sävyisen telttasaunan autoon ja suuntasimme kohti Espoon järvenrantoja. Suunnitelmana oli koota telttasauna rauhalliselle rannalle ja nauttia lempeästä sunnuntaipäivästä uiden ja saunoen yhdessä kylmäuintia harrastavan somevaikuttaja Roosa-Maria Sipisen kanssa.

Veden lämpötila Lippajärven rannassa näytti reilu seitsemää astetta, kun purimme telttasaunan osat auton takatilasta. Telttasaunan tilavuudesta huolimatta osat mahtuivat pienempäänkin autoon erittäin hyvin.

Somevaikuttaja Roosa-Maria käy uimassa luonnonvesissä ympäri vuoden.

Telttasauna oli todella helppo pystyttää. Itsekantavan rakenteen vuoksi ylimääräisiä pystytysvälineitä ei tarvittu ja kokoaminen oli nopeaa. Lämpökäsitellystä männystä ja sinkitystä teräksestä valmistettu liikuteltava laude oli kätevä avata, ja lyhyemmälle lauteelle mahtui mukavasti kolme ihmistä. Sillä aikaa kun sauna lämpeni, nautimme kahvista ja raikkaasta ilmasta järven rannalla. Kauaa ei tarvinnut kuitenkaan odotella.

Kolmistaan telttasaunassa oli väljää, ja mukaan olisi sujahtanut helposti vielä useampikin saunoja. Parin tunnin verran kävimme vuoroin uimassa ja vuoroin kuumissa löylyissä. Oli myös hauska huomata, miten telttasauna herätti mielenkiintoa rannalla käyvissä uimareissa. Muutamat rohkeat tulivat kurkkimaan, miltä sauna näyttää sisältäpäin.

Telttasaunan helppo liikuteltavuus, nopea kokoaminen ja tasaisen kuumat löylyt tarjosivat kokonaisuudessaan erittäin positiivisen kokemuksen ensikertalaisille. Saunominen aivan rannan tuntumassa sytytti innostuksen kokeilla telttasaunaa myös muissa ympäristöissä ja olosuhteissa.

”Arctisaunan telttasauna on melko poikkeuksellinen tuote Showroomissamme. Telttasauna on ollut Showroomin vierailijoiden nähtävillä jo kaksilla pressipäivillä, ja on lainattavissa innokkaille saunojille ympäri vuoden”, kertoo Manifeston Showroom-koordinaattori Lolita Rykovskaya.

Kirsikankukka-sävy piristää pilvistä järvimaisemaa.

Manifestolaisten vinkit telttasaunojalle

  1. Järjestä aikaa saunomiselle. Parhaimmillaan telttasaunasta saa kaiken irti, kun ei ole kiire mihinkään. Ennen saunan pystyttämistä voi käydä vaikka kävelyllä ja jälkeen syödä retkieväitä. Löylyjen välissä voi uida, juoda kahvit tai vain nauttia ulkoilmasta.
  2. Muista vesi. Saunoessa tulee jano!
  3. Nappaa mukaan kaverit tai perheenjäsenet. Vaikka yksin saunominen on rentouttavaa, telttasauna kannattaa kokea porukalla. Myös saunan kokoaminen helpottuu, kun mukana on useampi käsipari.

 

Haluatko sinäkin kokeilla Arctisaunan kätevää telttasaunaa? Ota yhteyttä Info-sivun lomakkeen kautta tai sähköpostitse showroom@manifesto.fi!