Raikkaat makuvedet syntyvät helposti itse tekemällä yksinkertaisista raaka-aineista. Kokeile perinteisen sitruuna- tai kurkkuveden sijasta erilaisia yhdistelmiä – esimerkiksi tuore rosmariinin oksa lisää marjaiseen makuveteen syvää aromaattisuutta. Nauti kesäjuoma parvekkeella tai nappaa mukaan rantakassiin!
Vadelma-rosmariini
- Kaada lasiin jääpaloja ja tuoreita tai pakastevadelmia.
- Kaada vesi ja koristele rosmariininoksalla.
Mansikka-minttu
1. Puolita mansikat pystysuunnassa.
2. Taputa mintunlehtiä kämmenien välissä ja hiero kevyesti, jotta maku irtoaa paremmin.
3. Kokoa mansikat ja mintunlehdet jääpalojen kera lasiin.
Karhunvatukka-appelsiini
1. Viipaloi appelsiinit.
2. Lisää appelsiinilohkot pohjalle. Lisää myös halutessasi jäitä.
3. Kaada päälle vesi ja koristele karhunvatukoilla.
Vinkki: marjoja ja hedelmiä voi painella sekoituslusikalla lasissa, jotta maku vahvistuu.