Keväällä valon lisääntyessä ja säiden lämmetessä liikunta ja terveelliset elämäntavat alkavat taas kiinnostaa monia. Toisaalta talven jälkeen olo voi olla väsynyt ja nuutunut, ja kevätauringolta tekee lähinnä mieli piiloutua. Uuden liikuntalajin testaaminen voi silloin piristää, ja ylipäätään lajin vaihtelu tekee usein hyvää liikkujalle. Esimerkiksi juoksuun tai muuhun kestävyyslajiin tottuneelle uusien lihasten rasitus ja liikkuvuuden harjoitus tuo lisäarvoa harjoitteluun.

Ohjatuilla tunneilla tehtävien treenien ohella moni on myös innostunut kotitreeneistä etätyöskentelyn aikana, sillä kotona tehty harjoitus on usein helpompi mahduttaa kiireiseenkin päivään. Lue siis alta vinkit kevään kotitreeneihin tai tunneille!

BAY Helsinki

Tämä ihana pilates- ja joogastudio lienee jo monelle tuttu sosiaalisesta mediasta, sillä Katajanokan Kanavarannassa sijaitseva tila on ehdottoman Instagrammable. Reformer- eli laitepilates on BAYssa erityisen suosittua, mutta allekirjoittanut on erityisen innostunut myös Barre-tunneista. Barressa syke pääsee nousemaan, kun pilateksesta ja baletista inspiroituneita liikkeitä tehdään vauhdikkaaseen tahtiin apuvälineitä, kuten pieniä painoja käyttäen. Myös ryhtiä ja tasapainoa pääsee tässä lajissa harjoittamaan. Tunnin vaatimuksia ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä liikkeitä voi muokata omaan tasoon sopiviksi.

Roots Helsinki

Rootsin studioilta Töölöstä ja Vallilasta löytyy runsaasti joogatunteja moneen makuun, vauhdikkaasta ja dynaamisesta rentouttavaan, apuvälineitä käyttävään yin-tuntiin. Yinissä asennoissa viipyillään pitkään, jolloin venytykseen pääsee syvälle. Joogablokkien, bolsterin ja vilttien avulla keho myös pyritään saamaan mahdollisimman rennoksi venytyksen aikana. Oma suosikkini on kuitenkin Lempeä ilta-tunti, joka yhdistää pehmeää liikettä pidempiin rentoutuksiin – tämän tunnin jälkeen on harvinaisen mukavaa matkata kotiin ja suihkun kautta nukkumaan, kun olo on herkullisen rento. Vallilan studion ohesta löytyy myös terveellisiä ruokia ja muita herkkuja tarjoava kahvila.

Move With Nicole

Tämän ohjaajan Youtube-kanavalta löytyy kymmenittäin pilates-tunteja lyhyistä, kymmenen minuutin pituisista tunnin mittaisiin asti, ja videoita on myös helppo yhdistellä sopivasti eri lihasryhmiä rasittavaksi kokonaisuudeksi. Valtaosan tunneista tekemiseen et myöskään tarvitse kuin jumppamaton. Esimerkiksi etätyöpäivän jälkeen onkin mukavaa siirtyä matolle ja saada kehoon hieman liikettä. Pilates vahvistaa monesti erityisesti keskivartalon lihaksia, mutta myös jaloista ja käsivarsista löytyy näiden treenien voimalla aivan uusia voimia!

Heather Robertson

Toinen Youtube-treeniohjaaja, jonka kanavalta löydät erityisesti nopeatempoisia hiit-treenejä. Hiit tulee sanoista high intensity interval training, eli isoja lihasryhmiä kuormittavia, sykettä nostavia liikkeitä tehdään lyhyissä intervalleissa. Robertsonin videot sopivat erityisesti niille, jotka kaipaavat simppeleitä mutta tehokkaita liikkeitä ja ohjaajaa, joka ei turhia höpöttele – videoissa on mukana vain laadukas videokuva, josta liikkeet näkee selkeästi, sekä intervallien ajastin ja vauhdikas ja menevä musiikki treeniin innostamassa.